«El cor del Mediterrani» reunirà 300 cantaires a l’Auditori de Girona

Aquest diumenge 21 d’abril, tres centenars de joves vinguts d’arreu de Catalunya cantaran a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona el concert d’«El cor del Mediterrani». Es tracta d’una proposta basada en tot de repertori de compositors catalans com Josep Vila i Casañas, Mariona Vila o Raimon Romaní, amb unes músiques molt experimentals i unes harmonies que estimulen la brisa mediterrània primaveral.

Tretze cors s’han sumat al projecte, entre els quals, dos de la capital del Gironès: el Cor Geriona i el Cor de la Universitat de Girona, que actuen d’amfitrions. A banda, també hi participen la Coral Juvenil Xalest d’Igualada, el Cor Albada de l’Agrupació Madrigal, Roig Korai, el Cor Jove de la Coral Sant Jordi, Cor Jove l’Arc, el Cor Jove de l’Orfeó Atlàntida, la Coral Sinera, el Cor Jove del Moianès, el Cor Jove de l’Escola de Música Musicant, Aglepta i la Coral del Conservatori de Sant Cugat

La direcció del projecte ha anat a càrrec de Xavier Pastrana. El tarragoní ha assolit una notable trajectòria en l’àmbit coral i orquestral en les darreres dues dècades, que li han permès situar-se com un dels directors més ben valorats del país. Sota aquesta batuta hi tocarà la Gio Symphonia. Aquesta prestigiosa orquestra gironina porta una dècada tocant als principals escenaris del país, com el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música o l’Auditori de Barcelona.

«El cor del Mediterrani» s’emmarca a Girona per la capitalitat que la ciutat del Ter i l’Onyar està exercint en el camp del cant coral, que va començar amb la Convenció del Cant Coral a Catalunya el passat mes de setembre i que culminarà l’estiu del 2026 amb el Festival Europa Cantat Junior, que acull desenes de cors infantils d’arreu del continent.

El concert és organitzat per la Federació de Corals Joves de Catalunya, que fa més de cinquanta anys que promou la música entre el jovent del país amb trobades, festivals, concerts i concursos de composició.

Les entrades estan disponibles a https://gironacultura.koobin.com/CORALJOVES

Leave a Comment