Festival

El Festival és la gran aposta bianual de la Federació. Aquest projecte neix amb l’objectiu de mostrar al públic la força, la diversitat i la qualitat dels nostres cors juvenils i els seus cantaires; però el Festival també busca ser un punt de trobada de tots els joves cantaires per a fomentar la convivència, l’intercanvi i la cohesió, i proporcionar una oportunitat d’aprenentatge, així com de descoberta de nou repertori. Tot plegat, per tal de seguir promovent i potenciant el cant coral entre els joves.

 

La Federació de Corals Joves de Catalunya organitzem per tercera vegada a Catalunya un Festival de cors joves, on centenars de joves cantaires provinents de desenes de cors d’arreu del territori de parla catalana podran compartir música i experiències, conèixer-se, descobrir joves cantaires talentosos, fer gaudir al públic amb la seva música, formar-se tot coneixent nou repertori guiats per excel·lents directors… i, sobretot, cantar!

 

De fet, no pararem de cantar en tot el cap de setmana del 14 al 16 d’octubre, i ho farem amb molta força per tots els espais i racons de Torroella de Montgrí, un poble costaner que es convertirà en capital de la joventut coral catalana! Una gran festa on no hi faltarà de res: concerts per diferents espais de la ciutat, grups vocals d’èxit convidats, tallers diversos impartits per tres grans directors de música coral…!!

 

TORROELLA DE MONTGRÍ 

 

Torroella de Montgrí és una vila i municipi de Catalunya que ocupa l’extrem nord-est de la comarca del Baix Empordà. El nucli de Torroella és situat a la plana empordanesa, al peu del massís del Montgrí a la riba nord del riu Ter. 

 

Les restes de poblament al municipi de Torroella es remunten al paleolític (Cau del Duc) amb un poblament de caçadors-recol·lectors i al neolític basat com a mínim en el conreu de cereals. Així mateix s’hi han trobat restes de l’època romana però durant l’època medieval la vil·la adquireix progressivament població i té un rol important en la unificació dels comtats catalans, essent l’inici de la construcció de l’emblemàtic castell del Montgrí. 

 

A Torroella hi ha diversos elements amb interès patrimonial, turístic o cultural. Destaca per la seva omnipresència el Castell del Montgrí, al cim del Montgrí. Ja en plena vila vella hi ha el palau lo Mirador, medieval i reformat per Rafael Masó al començament del segle xx, actualment reconvertit en hotel i restaurant. Pràcticament adossat a aquest hi ha l’església parroquial de Sant Genís, notable edifici gòtic. En aquest sector encara trobem restes de les muralles, incloent-hi dues torres, la Torre de les Bruixes i el Portal de Santa Caterina. El centre de Torroella també compta amb uns palaus que acullen institucions de caràcter cultural: La seu torroellenca de la Fundació Vila Casas, al Palau Solterra; la Fundació Mascort, a la Casa Galibern, del segle XIX; o el Museu de la Mediterrània (ubicada de fa poc a Can Quintana, tot i que anteriorment era a la Casa Pastors. La Capella de Sant Antoni, al costat de l’Ajuntament, reconvertida en sala d’exposicions municipal. 

 

Durant el festival podrem descobrir el seu patrimoni a través dels diferents concerts i espais dels tallers, així com conèixer els seus costums. Durant tot un cap de setmana omplirem Torroella de Montgrí de música!