Torroella acull el 3r Festival de Corals Joves de Catalunya del 14 al 16 d’Octubre

Els dies 14, 15 i 16 d’octubre tindrà lloc a Torroella de Montgrí el III Festival de Corals Joves de Catalunya, organitzat per la Federació de Corals Joves amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i de l’Auditori Teatre Espai Ter. En aquesta edició s’aplegaran gairebé 300 cantaires vinguts de diversos punts del territori català i de les Illes Balears.

El matí del dissabte 15 s’iniciaran els assaigs dels tres tallers amb la participació de diversos cors de la Federació de Corals Joves i els tres directors convidats d’enguany: les directores catalanes Mireia Barrera i Buia Reixach i el compositor i director basc David Azurza. El mateix dissabte a les 18h tindrà lloc una cercavila de tots els participants pels carrers de Torroella, amb actuacions a diverses places i espais de la vila. La jornada de dissabte es clourà amb el concert de celebració del 10è aniversari del Cor Jove Nacional de Catalunya. Serà a les 22h a l’Auditori Teatre Espai Ter i comptarà amb la participació d’una quarantena de cantaires de les deu edicions, així com d’alguns dels directors que han passat per la formació al llarg dels seus deu anys de trajectòria: Xavier Puig, Mireia Barrera, Pere Lluís Biosca, Lluís Vilamajó i Manel Valdivieso. Els acompanyarà la pianista Viviana Salisi.

La cloenda del festival tindrà lloc el diumenge 16 d’octubre a les 18h amb un concert a l’Auditori Teatre Espai Ter en què s’oferirà una mostra dels tres tallers duts a terme al llarg de tot el cap de setmana. Al Taller amb la directora Mireia Barrera es treballaran arranjaments de cançons populars per a cor i guitarra de Manuel Oltra, en motiu del centenari del seu naixement. L’acompanyament de guitarra anirà a càrrec de Lourdes Pavia. La directora Buia Reixach, per la seva banda, dirigirà una selecció de la suite “Dones a veus”, un conjunt d’arranjaments de Martí Ferrer per a cors de veus mixtes de cançons actuals protagonitzades, cantades o escrites per dones com “Vestida de nit”, de Sílvia Pérez Cruz o “No volem més cops” de Judit Nedderman. Els acompanyarà al piano Laia Armengol. Per últim, David Azurza mostrarà la seva doble faceta de compositor i director dirigint diverses obres seves amb l’acompanyament al piano de Paul Perera.

Leave a Comment