DEL 6 AL 8 D’OCTUBRE, PRIMER FESTIVAL DE CORALS JOVES DE CATALUNYA

Dos-cents joves cantaires, procedents d’una desena de cors d’arreu del territori de parla catalana, compartiran a Igualada música i experiències

 
La Federació de Corals Joves de Catalunya organitza, aquest 2017 i per primera vegada, un Festival de Corals Joves que tindrà lloc a Igualada els dies 6, 7 i 8 d’octubre. Uns 200 joves cantaires, procedents d’una desena de cors d’arreu del territori de parla catalana, podran compartir música i experiències, conèixer-se, descobrir joves talents, fer gaudir el públic amb la seva música i formar-se mentre descobreixen nous repertoris, conduïts per reconeguts directors.
 
La Federació de Corals Joves de Catalunya està formada per vint-i-sis formacions catalanes –entre les quals hi ha la Coral Juvenil Xalest d’Igualada– i una formació de les Illes Balears. La iniciativa, que inclourà concerts i tallers, compta amb el suport del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de la Fundació Emil und Rosa Richterich-Beck i del Festival Europeu de Cors Joves de Basilea, i es desenvoluparà en diferents indrets de la capital de l’Anoia.
 
El Festival arrencarà el divendres, 6 d’octubre, a les 21h, amb un concert inaugural de Cors d’Òpera a la Basílica de Santa Maria. Servirà per homenatjar el mestre Joan Montaner i Guix, en el 50è aniversari de la seva mort, i anirà a càrrec d’uns 200 cantaires de diferents cors locals, amb l’acompanyament de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia (JOSA) dirigida per Josep Miquel Mindán. Les entrades tenen un preu de 8 euros i es poden adquirir anticipadament.
 
A partir d’aquí, al llarg de dissabte i diumenge es desenvoluparan actuacions i tallers en diferents escenaris. Pel que fa als concerts, destaca, en primer lloc, l’actuació Ínfimit de la coral InCrescendo, dissabte a les 22h al Teatre Municipal l’Ateneu, amb les localitats a un preu de 12 euros. El mateix dissabte hi haurà actuacions en ruta, destacant dos concerts oferts per cors joves i cors de la ciutat, a les 17h a l’església de la Soledat i a les 18:30h a la sala d’actes de l’Escola Pia.
 
Ja diumenge, a les 12:30h i a l’Escola Pia, es podrà gaudir d’un Concert Internacional a càrrec del Revoice International Vocal Ensemble, una formació de 32 joves cantants procedents de 25 països, dirigits per cinc directors. En aquest cas, l’entrada serà gratuïta. Per aquells concerts amb l’entrada de pagament, aquestes es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a dissabte, de 19 a 21h, i el dissabte i diumenge, d’11 a 14h.
 
Pel que fa als tallers, el subdirector de l’Orfeó Català, l’aragonès Pablo Larraz, impartirà Catalunya XXI, per a fer gaudir els cantants de les obres dels compositors catalans actuals; el basc Basilio Astúlez els acostarà els ritmes de diferents indrets del món a Sons del món; i la cubana Michèle Alderete, directora musical del programa Oh, happy day de Televisió de Catalunya, permetrà descobrir la música vocal moderna a Mou la veu. A més, la catalana Elisenda Carrasco dirigirà les formacions corals infantils d’Igualada.
 
L’esdeveniment es clourà diumenge, a les 18:30h al Teatre Municipal l’Ateneu, amb un concert de clausura que aplegarà una mostra dels diferents tallers que s’hauran desenvolupat, amb 250 cantaires dalt de l’escenari.
 

Leave a Comment