Trobada-Intercanvi Coral Jove de Musicant i Coral Sant Jordi

El 9 i 10 d’abril del 2016 va tenir lloc una trobada que va aplegar el Coral Jove de Musicant i el de la Coral Sant Jordi de Barcelona. Aquest intercanvi va néixer de la proposta en comú de Corals Joves de Catalunya i del projecte Musicant Coneguem el romànic de Catalunya que fa tres anys que se celebra. Així doncs, un dels incentius era sortir de Barcelona, d’on són les dues corals, i conèixer un altre entorn lluny de la ciutat com era Planoles (Girona).
IMG_2472
Els cantants es van allotjar a l’alberg Els Maristes, regentat per una família de Planoles i que porten amb molt d’amor i entusiasme. És un aspecte que cal remarcar, ja que el clima va ajudar molt a conèixer millor els altres companys amb els quals hi va haver molta harmonia.
Pel que fa al repertori escollit, va ser fonamentalment llatinoamericà, tal com s’havia suggerit des de l’inici per part de l’equip artístic de Corals Joves de Catalunya. El cap de setmana va servir per treballar les cançons que havien estat triades amb antelació pels directors i treballades per separat.
El diumenge va ser el dia de mostrar tot el que s’havia après durant aquests dos dies. El concert va consistir en dues parts: a la primera els cors van cantar algunes peces sols i a la segona es va cantar el programa comú. Les dues primeres peces van ser en homenatja a Maria Martorell, que ens va deixar fa un any i que havia estat mestra i directiva del moviment coral a Catalunya, a més de dirigir el SCIC. Tot seguit, es va encetar la segona part amb una peça del Llibre Vermell, ja que era una peça idònia per cantar al monestir de Ripoll. També es van cantar dues peces més, un cànon (de la darrera trobada general del SCIC) i un quòdlibet del Canadà.
L’entrada va ser una recollida de material per a la Creu Roja de Ripoll, que necessitava amb urgència en aquell moment, i així va ser com gràcies a la solidaritat del públic assistent, es van recollir molts lots de material per donar menjar als infants de la capital del Ripollès.

IMG_2466

Leave a Comment