Coral Sinera

Sinera_1
La Coral Sinera va néixer als Lluïsos de Gràcia l’any 1968, com a secció juvenil de la Coral Cantiga, als inicis del moviment coral juvenil a Catalunya. És una coral mixta i està formada per una quarantena de joves d’edats compreses entre els 15 i els 25 anys. Interpreta essencialment música a capella de totes les èpoques i estils, tot i que en alguns projectes treballa amb acompanyament instrumental.En els seus més de quaranta anys d’història, la Coral Sinera ha estat dirigida per Pilar Lasarte, Jordi Farreres, Poire Vallvé, Jordi Canals, Eva Martínez i Pau Jorquera. El cor també ha treballat en diverses ocasions amb directors de reconegut prestigi com Josep Prats, Néstor Andrenacci, Emilio de la Linde, Salvador Brotons, Lluís Vilamajó, Johan Duijck, Pablo Larraz o Daniel Mestre. Durant el curs 2011/12, Sinera ha fet un treball continu de tècnica vocal amb els solistes Xavier Comorera i Marta Jordana i ha tingut el plaer de treballar amb el pianista i compositor Albert Guinovart.Col·labora des de fa uns anys cada nit de Nadal amb la Basílica de Santa Maria del Mar participant en la litúrgia de la Missa del Gall i interpretant el Cant de la Sibil·la (obra declarada l’any 2010 Patrimoni Cutural Immaterial de la Humanitat per la Unesco) en col·laboració amb la soprano Àngels Graells i l’organista Neil Cowley. El 2007 va enregistrar a la mateixa església el CD Música Intemporal a la Catedral del Mar.El 2009 va interpretar, amb gran èxit de públic, l’òpera Dido & Aeneas de H. Purcell amb el Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal i l’Orquestra Barroca Catalana, producció que va interpretar de nou l’any 2010.Sinera ha actuat en sales com el Palau de la Música Catalana, l’Auditori Enric Granados de Lleida, el Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona o el Monestir Romànic de Sant Pau del Camp de la ciutat comtal.

L’any 2011 interpreta la Cantata 131 de J.S. Bach en diverses esglésies de Barcelona juntament amb l’Ensemble BZM, amb un gran èxit de públic i de crítica, i aquest mateix any participa en els festivals Musiquem Lleida i Corearte Barcelona.

Ha actuat en diverses poblacions de Catalunya com ara Vic, Terrassa, Lleida o Argelaguer, i altres d’arreu de l’Estat Espanyol com ara a València o Las Palmas de Gran Canaria. Ha realitzat viatges a Menorca, el País Basc, Bèlgica, França i Alemanya i diversos intercanvis amb cors de València i les Illes Canàries.

També ha participat en altres festivals com la Setmana Cantant de Tarragona o Choralies de Vaison-la-Romaine, organitzat per la federació francesa À Choeur Joie.

L’abril de 2012, la coral és guardonada amb el 2n premi al Festival Internacional Coral de Malgrat de Mar.

El juny de 2012 és convidada a participar en l’òpera Così fan tutte de W.A. Mozart en col·laboració amb el Taller d’Òpera de l’Esmuc i sota la direcció de Daniel Mestre.

Any de fundació
1968

Població
Barcelona

Tipus de cor
Cor Mixte

Membres
41

Director/a
Oriol Castanyer

Lloc Web
Cor Sinera

Facebook
Cor Sinera

Twitter
Cor Sinera