Cor Jove de l'Orfeó Català

cor-jove-orfeo-catala-1
Integrat a l’Escola Coral de l’Orfeó Català, amb seu al Palau de la Música Catalana, està format per cantaires d’entre 16 i 25 anys, la majoria amb formació musical des dels cors infantils de l’entitat. Combina l’activitat concertística amb la pedagògica, amb la voluntat de preparar els cantaires per al futur ingrés a l’Orfeó Català.Fundat el 1986 i dirigit per Conxita Garcia durant els primers setze anys, actualment Esteve Nabona n’és el director i Pau Casan el pianista.

Ha col·laborat amb formacions instrumentals com l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra Camera Musicae, Ensemble Méridien, Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, Orquestra Barroca Catalana, Ars Musicae Orquestra Barroca, Orquestra de Cambra Terrassa 48 i les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, La Principal de la Bisbal i Els Montgrins.

Ha actuat en diversos festivals i en diversos cicles del Palau de la Música Catalana. Dels darrers anys, cal destacar especialment la interpretació dels Coronation Anthems de Händel amb l’orquestra The Sixteen sota la direcció de Harry Christophers, la representació de l’òpera Dido & Aeneas
de Purcell amb Ars Musicae Orquestra Barroca i direcció escènica de Marc Rosich. El maig de 2014 va col·laborar amb Raphaël Pichon l’Ensemble Pygmalion interpretant el Te Deum i la Messe de Minuit de Charpentier en el Cicle Palau 100 Constel·lació. El juliol del mateix any nterpretà Carmina Burana de Carl Orff al Palau de la Música Catalana i al Coliseu do Porto en coproducció amb l’Ensemble Vocal Pro Musica.
S’ha presentat arreu dels Països Catalans, i a Espanya, Polònia, Alemanya, Àustria, República Txeca i Holanda. I ha compartit projectes amb altres cors joves, com el Cor de la Universitat de Viena, Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal, el cor Ametsa Gazte d’Irun i el Cor Jove dels Països Catalans.

Els darrers anys el Cor Jove ha enregistrat dos CD per a Columna Música, un amb música catalana del segle XX i un altre amb els Requiems de Mozart i Fauré.

Aquesta temporada 2015-2016 cal destacar el Requiem de Fauré a la Sagrada Família en el concert naugural de la Temporada de l’OBC, sota la batuta de Kazushi Ono i el Magnificat de John Rutter amb l’Orquestra Camera Musicae, dirigits pel mateix compositor, dintre del Cicle Coral Orfeó Català. L’actuació en el marc del Festival Extensión del Festival Internacional de Música y Danza de Granada amb el Requiem de Fauré i obres de Taltabull i al Festival Pedra Viva de Ciutadella – Menorca amb el Carmina Burana.

L’Escola Coral de l’Orfeó Català rep el mecenatge de la Fundación Banco Santander.

Any de fundació
1986

Població
Barcelona

Tipus de cor
Cor Mixte

Membres
62

Director/a
Esteve Nabona