Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal

albada
El Cor Albada va cantar per primera vegada en públic el 17 de desembre de 1967. Actualment, el cor el formen 45 joves d’entre 16 i 27 anys.Des del seu inici, successivament, ha tingut com a directors Jordi Climent, Ramón Tomàs, Maria Drets, Lucho Talisa, Joan Cabero, Margarida Barbal, Eulàlia Valls, Xavier Nogué, Manuel Cabero, Esteve Nabona i Pablo Larraz. Des del curs 2013-2014, Josep Miquel Mindan n’assumeix la direcció.

El Cor Albada ha realitzat concerts arreu dels Països Catalans. També ha actuat a Castella, Andalusia, Cantàbria, Euskadi, Menorca, Navarra, Aragó, Portugal, França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Luxemburg, Alemanya, Suïssa i República Txeca. Molts d’aquest concerts, han estat fruit d’intercanvis amb joves cantaires d’aquests països.

Ha col·laborat amb diverses orquestres com l’Orquestra Simfònica de Barcelona-Nacional de Catalunya, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu o l’Orquestra Barroca Catalana.

Ha enregistrat diversos CD, entre els que destaquen el Rèquiem de Mozart i l’African Sanctus, de David Fanshawe. Així mateix també ha participat en programes de ràdio i televisió com “Polònia”, “Els matins de TV3” o “Buenafuente”. També és membre de Corals Joves de Catalunya i de la Federació Catalana d’Entitats Corals.

Entre les obres interpretades els darrers anys hi destaquen: les Coronation Anthems de Handel, el Te Deum de Charpentier, la Simfonia n.9 de Beethoven, l’Atlàntida de Falla, Canto General de Theodorakis, l’Stabat Mater de Rheinberger i els Chichester Psalms de Bernstein, la Simfonia n.2 “Resurrecció” de Gustav Mahler, Carmina Burana de Carl Orff, el Rèquiem de Mozart, l’òpera “Dido & Aeneas” de Henry Purcell, el Gloria i Magnificat de Vivaldi, l’Stabat Mater de Pergolesi i el Rèquiem de Fauré. El Cor Albada ha treballat també repertoris de música pop i jazz que ha interpretat, respectivament, a la sales Luz de Gas i Apolo de Barcelona. L’últim projecte de grans dimensions que ha realitzat l’Albada ha estat portar a l’escenari el seu primer musical de creació pròpia, “Culpables”, que va estrenar a la sala Barts el juny de 2014.

Any de fundació
1967

Població
Barcelona

Tipus de cor
Cor Mixte

Membres
36