Cor Aglepta

aglepta
El nom d’Aglepta prové originàriament de l’obra contemporània de l’autor suec Arne Mellnäs. Es tracta d’un encanteri, en el que es van entrellaçant les veus creant una atmosfera de sons sorprenentment encisadora i captivadora.El Cor Aglepta va néixer l’octubre del 2001, integrat principalment per un grup de noies que en el seu moment van ser membres fundadores del Cor Infantil Sant Cugat. El repertori del cor inclou música de totes les èpoques i estils. Des de música renaixentista fins a obres contemporànies, passant per autors romàntics o grups de música pop.Ha realitzat concerts en diferents punts de la geografia catalana, així com a Bèlgica, al Canadà, Sèrbia, Hongria i Itàlia.Ha treballat amb directors com Elisenda Carrasco, Xavier Sans, Marjorie Malone, Dwight Jordan, Walter Whitman i Dénes Szábo, entre d’altres.L’any 2009 va guanyar el segon premi al Concurs Internacional de Cant Coral de Malgrat de Mar i l’any 2010 va obtenir el quart premi al Concurs Internacional de Música de Cantonigròs. El passat agost de 2014 va ser guardonat amb el Diploma d’Or al 10th Cantemus International Choral Festival de Nyíregyháza (Hongria).

L’any 2012 publica el seu primer treball discogràfic, Anima nostra, un enregistrament dedicat a la música religiosa per a cor de veus blanques de compositors de tots els temps.

Ha col·laborat amb diverses formacions (Orquestra simfònica de Sant Cugat, Cobla La Principal de la Bisbal…) i, en col·laboració amb el Cos de Dansa de l’Esbart Sant Cugat, va presentar l’espectacle CorcumDansa, en el qual el cant i la dansa es fusionen d’una manera orgànica i evocadora.

Des de l’any 2007, organitza cada Nadal un taller participatiu de música coral per donar a conèixer algunes de les obres més importants per a cors de veus blanques com A ceremony of carols, de Benjamin Britten, o la Missa in A, de Miklós Koscár.

Des de la seva fundació el cor ha estat dirigit per Oriol Castanyer.

Any de fundació
2001

Població
Sant Cugat del Vallès

Tipus de cor
Cor Noies

Membres
16

Director/a
Oriol Castanyer

Facebook
Cor Agleta